Sidebar Ads

Fiul milionarului Adamescu, este cautat de politistii din intreaga Europa. Acuzatiile grave pe care i le aduc procurorii


Fiul omului de afaceri Dan Adamescu a fost dat in urmarire internationala, dupa ce joi seara Instanta Suprema a confirmat mandatul de arestare preventiva emis in lipsa de Curtea de Apel Bucuresti.
Alexander Adamescu este acuzat ca, la cererea tatalui sau, ar fi mituit doi judecatori de la tribunal. El sta de mai mult timp in Monaco si pana acum nu a vrut sa vina la audieri. In aceste conditii, s-a emis un mandat de arestare preventiva in lipsa.
Si tatal sau are probleme: Judecatorii Instantei Supreme ii dau vineri verdictul lui Dan Adamescu in dosarul in care este judecat pentru ca ar fi cumparat bunavointa a doi magistrati de la Tribunalul Bucuresti, pentru a obtine decizii favorabile in dosare de insolventa.
Instanta suprema a decis, joi, arestarea preventiva in lipsa a lui Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, in dosarul in care este acuzat ca, impreuna cu tatal sau, a dat mita 15.000 de euro si 23.000 de lei judecatorilor Ion Stanciu si Elena Roventa, de la Tribunalul Bucuresti, pentru solutii favorabile in dosare de insolventa. Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins, ca nefondata, contestatia formulata de aparatorii lui Alexander Adamescu, decizia fiind defintiva.
Potrivit news.ro, in ordonanta procurorilor se arata ca ,"in cursul lunilor iunie si decembrie 2013, inculpatul Adamescu Bogdan Alexander, impreuna cu tatal sau, a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro respectiv 23.000 lei magistratilor Stanciu Ion si Roventa Elena, judecatori la Tribunalul Bucuresti - Sectia VII Civila pentru ca in schimb, acestia sa dispuna, in dosare privind procedura insolventei, solutii favorabile unora dintre societatile la care actionar era Adamescu Grigore Dan."
Anchetatorii au mai sustinut ca au facut numeroase demersuri pentru a asigura prezenta lui Bogdan Alexander Adamescu in fata organelor judiciare, insa acesta ar fi urmarit tergiversarea cercetarilor fata de el si in final sustragerea de la urmarirea penala.
"Avand in vedere aspectele mentionate anterior, la data de 25 martie 2016, procurorii au inaintat Tribunalului Bucuresti referatul cu propunere de arestare preventiva in lipsa a inculpatului Adamescu Bogdan Alexander, pe o perioada de 30 zile, de la data punerii in executarea a mandatului de arestare preventiva", potrivit DNA.

Distribuie pe Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu