Sidebar Ads

După Tăriceanu, urmează şi fostul şef al cancelariei sale


Fostul şef al cancelariei este urmărit penal în cazul retrocedărilor ilegale.

Dorin Marian, fost şef al cancelariei lui Călin Popescu Tăriceanu, a fost pus sub învinuire de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul retrocedărilor ilegale din Snagov şi Băneasa, potrivit Digi24.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Braşov au dispus efectuarea în urmăririi penale faţă de suspectul MARIAN DORIN, fost şef al Cancelariei primului ministru, pentru comiterea infracţiunii de mărturie mincinoasă", informează DNA într-un comunicat.

„În cadrul actelor de cercetare efectuate pentru lămurirea cauzei referitoare la retrocedarea presupus nelegală a unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa (a cărei trimitere în judecată a fost mediatizată prin comunicatul nr. 654 din 18 mai 2016) s-a dispus citarea, pentru a fi audiat ca martor, a numitului Marian Dorin, fost şef al Cancelariei primului ministru. Această citare a fost necesară în legătură cu clarificarea unor aspecte legate de activitatea desfăşurată de inculpatul Marcovici Marius", adaugă procurorii.
Declaraţii mincinoase
„După depunerea jurământului, la data de 28.04.2016, Marian Dorin a făcut declaraţii mincinoase cu privire la faptul că Marcovici Marius Andrei a fost consilierul său personal, în perioada în care a îndeplinit funcţia de şef al cancelariei primului ministru. Declaraţia mincinoasă constă în faptul că, deşi calitatea de consilier personal pe care a avut-o Marcovici Marius Andrei, în raport cu Marian Dorin, rezultă din înscrisurile de la dosar, care confirmă inclusiv faptul că încheierea contractului a fost realizată pe perioadă determinată, respectiv pe durata exercitării funcţiei de şef al Cancelariei primului ministru de către suspect, acesta a negat această evidenţă. În depoziţia luată sub jurământ, Marian Dorin a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat, urmărind prin aceasta împiedicarea / îngreunarea cercetărilor şi a tragerii la răspundere penală a inculpaţilor cercetaţi în dosarul trimis în judecată, mediatizat princomunicatul nr. 654 din 18 mai 2016", precizează DNA.

Marţi a fost pus sub învinuire în acelaşi dosar şi Călin Popescu Tăriceanu. Anchetatorii l-au informat oficial că este urmărit penal pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului. Procurorii de la DNA Braşov spun că al doilea om din stat a minţit sub jurământ, în 15 aprilie, atunci când a fost audiat, în calitate de martor, în dosarul retrocedării Fermei Băneasa şi a Pădurii Snagov.
Distribuie pe Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comentarii:

  1. " Mărturie mincinoasă " ? Se vede AŢA ALBĂ cu care e însăilată făcătura chiar şi cu binoclul aşezat la ochi invers , cu " obiectivul " şi nu cu " ocularul ". Se vede că DNA-ul se dă de ceasul morţii să-l " agaţe " cu ceva pe Tăriceanu , şi a " găsit " numai asta . Atât poate, atât face !

    RăspundețiȘtergere